Skinnstekt laks med sitronrisotto og parmesan

Skinnstekt laks med sitronrisotto og parmesan
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Velsmakende laksemiddag med smak av sitrus

Ingredienser

  • 1,8 l hønsebuljong
  • 1 løk eller samme mengde sjalottløk
  • 80 gr smør
  • 350 gr risottoris
  • 1 glass tørr hvitvin
  • 70 gr parmesan
  • 1 stk skall og saft fra sitron
  • salt og nykvernet pepper
  • 4 laksefileter, gjerne med skinn på
  • 2 sitron, gjerne med skall på
  • dill

Slik gjør du

  1. Varm opp buljongen (den kan gjerne stå og småkoke ved siden av risottogryten)
  2. Finhakk løken. Smelt 3/4 av smøret i en kjele med tykk bunn. Stek løken i smøret til det begynner å bli blankt.
  3. Tilsett risen og rør den sammen med løk og smør i et par minutter. Hell i hvitvin og la det koke nesten helt inn. Så begynner du å spe med buljongen, litt om gangen. Buljongen skal koke nesten helt inn før du har i mer. Rør hele tiden. Etter ca 17-18 minutter er risen kokt.
  4. Smak på risen. Det kan godt være litt tyggemotstand. Ta kjelen av varmen og tilsett revet parmesan og den siste 1/4-delen av smøret.
  5. Smak til med sitronskall, sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Ha på lokk og la risottoen sette seg et lite minutt. Serveres med en gang.
  6. På slutten av koketiden til risen, steker du laksen i stekepanne. Først med skinnsiden ned, deretter ett minutt på den andre siden.
  7. Servér fisken med sitronrisotto og topp med dill og en halv sitron ved siden av.