Skinkestek

Skinkestek
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Den gode gamle klassikeren de aller fleste av oss kjenner. Server med kokte poteter og god saus, og du har et godt festmåltid.

Fremgangsmåte

  1. Rut svoren. Skjær ned i fettet men ikke i kjøttet. Gni steken godt inn med salt og pepper, gjerne dagen i forveien.
  2. Del gulrøtter og løk i store biter og legg de i en form sammen med steken. Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann (dette blir kraft til saus).
  3. Stikk et steketermometer i steken og sett den i forvarmet ovn ved 125 °C. Når steketermometeret viser 76 °C er steken ferdig (2 1/2 - 3 timer).
  4. Du kan evt. bruke grillen de siste minuttene, for å få sprø svor. Sil kraften og lag en god saus. La steken hvile.
  5. Server steken med saus og kokte poteter.