Skinkestek

Skinkestek
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Den gode gamle klassikeren de aller fleste av oss kjenner. Server med kokte poteter og god saus, og du har et godt festmåltid.

Ingredienser

  • 2 kg skinkestek uten ben
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 7,5 dl vann
  • 3 stk gulrot
  • 2 stk løk

Slik gjør du

  1. Rut svoren. Skjær ned i fettet men ikke i kjøttet. Gni steken godt inn med salt og pepper, gjerne dagen i forveien.
  2. Del gulrøtter og løk i store biter og legg de i en form sammen med steken. Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann (dette blir kraft til saus).
  3. Stikk et steketermometer i steken og sett den i forvarmet ovn ved 125 °C. Når steketermometeret viser 76 °C er steken ferdig (2 1/2 - 3 timer).
  4. Du kan evt. bruke grillen de siste minuttene, for å få sprø svor. Sil kraften og lag en god saus. La steken hvile.
  5. Server steken med saus og kokte poteter.