Salat med nypoteter og asparges

Salat med nypoteter og asparges
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Lett, velsmakende og enkelt - om sommeren smaker en frisk salat ekstra got, enten alene eller som tilbehør.

Ingredienser

  • 500 g nypoteter
  • 300 g grønne asparges
  • 150 g grønne hestebønner eller erter
  • 100 g fetaost i terninger
  • En håndfull ferske krydderurter etter smak
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts maldonsalt
  • Grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. Kok potetene i lettsaltet vann.
  2. Brekk av den nederste delen av aspargesstilkene og damp dem i lettsaltet vann i 4 minutter.
  3. Kok bønnene eller ertene møre. Bland alt i salaten.
  4. Del opp fetaosten og strø over salaten sammen med revede blader av krydderurter.
  5. Lag dressingen: Finhakk sjalottløk og visp det sammen med olje, sitronsaft, salt og pepper til en luftig dressing.