Red curry med scampi og nudler

Red curry med scampi og nudler
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er en skikkelig smaksbombe!

Ingredienser

  • 125 gr risnudler eller woknudler
  • 1 stk løk. hakket
  • 2 ss stekeolje
  • 1 stk fedd hvitløk. knust
  • 2 ss red curry paste
  • 2 stk poteter, i terninger
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 3 dl fiskebuljong
  • 2 dl kokosmelk
  • salt eller fiskesaus
  • 200 gr rå scampi

Slik gjør du

  1. Kok nudlene som anvist på pakken.
  2. Stek løken blank i olje. Ha i hvitløk, currypaste, poteter, chili og buljong. Kok opp.
  3. Rør inn kokosmelken, smak til med salt eller fiskesaus. La det småkoke under lokk i 10 minutter.
  4. Tilsett de rensede scampiene og kok videre i ca. 3 minutter (pass på at de ikke blir overkokt). Bruker du kokte scampi, må de bare varmes opp, ellers blir de seige.
  5. Servér curryen sammen med nudlene.
  6. Tips! Hvis du ønsker en enda friskere smak, kan du presse litt limejuice over retten før servering. Klipp gjerne over litt koriander for ekstra smak.