Pavlova med bringebær, melon og granateple

Pavlova med bringebær, melon og granateple
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Det blir definitivt fest med denne flotte kaken på bordet!

Ingredienser

Pavlova med bringebær, melon og granateple

  • 4 eggehviter
  • 1 klype salt
  • 2,5 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss maizena
  • 1 ts sitronsaft
  • litt rosa eller rød konditorfarge

Fyll:

  • 0,5 l kremfløte
  • 2 ts sukker
  • 1 beger bringebær
  • 1 stor båt vannmelon
  • 1 granateple
  • mynte
  • evt. spiselige blomster (eks. roseblader eller fioler)

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225°C.
  2. Visp eggehviter og salt til et hardt skum, helst i en bolle av glass eller metall. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp i 8-10 minutter til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn vaniljesukker, maizena, sitronsaften og konditorfargen.
  3. Ha marengsen på et bakepapir. Form den til et rundt fat med kanter og en fordypning i midten. Sett den i ovnen og senk varmen til 120°C. Stek i 90 minutter og skru av ovnen. La bunnen stå i ovnen til den har blitt kald.
  4. Pisk kremen med sukkeret og fordel den utover marengsbunnen. Topp med bringebær, biter av vannmelon, granateplefrø, mynte og blomster og server med et stort smil!