Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Typete torsk! Ovnsbakt torskeloin med parmesan, potetmos, persillesaus og bønnesalat gjør dette til en ny julefavoritt!

Ingredienser

Ovnsbakt torsk

  • 600 g torskeloin
  • 30 g smør
  • 0,5 stk sitron
  • salt og hvit pepper

Potetmos med parmesan

  • 600 g poteter
  • 2 dl helmelk
  • 100 g parmesan
  • muskat
  • salt og pepper

Persillesaus

  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 beger creme fraiche
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • 1 pakke bladpersille
  • 0,5 stk sitronsaft
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200° C. Ha fisken i en ildfast form og fordél smøret over. Skjær en 1/2 sitron i tynne skiver og legg over fisken. Topp med salt og pepper. Stek fisken i ca. 20 minutter. Servér med brekkbønner og rødbeter.
  2. Potetmos: Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem myke og hell av vannet. Tilsett melk og revet parmesan. Mos alt godt sammen. Smak til med salt, pepper og muskat.
  3. Persillesaus: Grovhakk løk og hvitløk og surr det mykt i litt olje. Ha i crème fraîche, grønnsaksbuljong og bladpersille. Kok opp. Kjør sausen slett med stavmikser rett i gryten. Press over saft fra en sitron og smak til med salt og pepper.