Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker og fløtesaus

Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker og fløtesaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Kylling er god hverdagsmat til hele familien.

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • salt og pepper
  • 4 gulrot
  • 2 purre
  • olivenolje
  • 3 stilker timian
  • FLØTESAUS
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvitvin eller kyllingkraft
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper
  • friske urter

Slik gjør du

  1. Del kyllingen i lår og bryst. Del lårene i overlår og klubbe, og del brystene i to. Krydre alle stykkene med salt og kvernet pepper. Brun kyllingen i en panne.
  2. Del grønnsakene i biter og legg dem i en ildfast form sammen med kyllingen. Hell over litt olivenolje og legg timiankvistene på toppen. Stek i 15-20 minutter på 200 grader til kyllingen er ferdig.
  3. Lag sausen: Fres finhakket sjalottløk i smøret til den blir blank og myk, men uten at den tar farge. Tilsett hvitvinen og la det nesten koke inn.
  4. Tilsett deretter kyllingkraften og kok inn til cirka halvparten. Ha i fløte, smak til med salt og pepper, og la sausen småkoke i noen minutter. Rett før servering tilsettes friske urter.