Lakrisfudge

Lakrisfudge
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Søte munnfuller... Hjemmelaget konfekt er både gøy å lage, fantastisk å spise og perfekt å gi bort i julegave! Pass bare på å lage nok – disse får bein å gå på...

Ingredienser

  • 1 dl tyrkisk pepper eller annen type hard lakris
  • 2 dl kremfløte
  • 2,5 dl sukker
  • 2 dl sirup
  • 2 ss kakao
  • 1 ss smør
  • tørkede bringebær, tørket aprikos eller strøssel til pynt

Slik gjør du

  1. Ta en form og kle den med bakepapir. Bruk en mortel eller kjevle og knus lakrisen. Bland sammen kremfløte, sukker, sirup og kakao i en kjele. Tilsett lakrisen og la det koke opp. La alt koke under omrøring i ca. 15 minutter. Dersom du ønsker en hardere konsistens må du forlenge koketiden noe. Rør inn smøret til slutt. Hell massen i småformer og topp gjerne med bringebær. Sett kaldt i et par timer før du smaker! Oppbevares kaldt.