Kyllinggrateng

Kyllinggrateng
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
- med pasta, bacon og brokkoli

Ingredienser

  • 1 pakke bacon
  • 1 grillet kylling
  • 4 dl fullkornspasta
  • 400 g brokkoli
  • 1 løk
  • 20 g smør
  • 2 ss mel
  • 4 dl melk
  • 100 g revet ost eller blåskimmelost
  • salt og pepper
  • fersk timian

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C. Kok pasta som beskrevet på pakken. Stek baconbiter sprøtt og sett til siden. Del opp kyllingen. Skinnet kan godt bli med. Del brokkoli i små buketter.Skjær løken i tynne båter. Bland sammen kylling, bacon, pasta, løk og brokkoli i en stor ildfast form.
  2. Smelt smør i en kasserolle.Tilsett mel og rør rundt. Ha i melken og pisk til det tykner. Smuldre i osten og rør på lav temperatur til osten har smeltet. Smak til med salt og pepper. Husk at ost og bacon er salt fra før. Hell osteblandingen over formen og topp med fersk timian. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.