Kyllingfrikassé

Kyllingfrikassé
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Sunn og god middag - denne retten lager du lett til hele vennegjengen!

Ingredienser

Kyllingfrikassé

  • 4 stk lårfileter av kylling
  • 6 poteter
  • 2 purre
  • 4 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 liten sellerirot eller persillerot

Jevning

  • 4 ss smør
  • 6 ss hvetemel
  • 8 dl hønsebuljong (erstatt evt. 3 dl hønsebuljong med tørr hvitvin)
  • 1 dl fløte
  • salt
  • pepper
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Vask og skrell grønnsakene og kutt de i litt store terninger og skiver mens løken kuttes i båter. Kutt kyllingen opp i litt store biter
  2. Lag jevning.
  3. Tilsett kylling og grønnsaker og la frikasseén koke i 10-15 minutter til kjøttet er gjennomkokt og grønnsakene møre. Smak det hele til med sitronsaft, salt og pepper før servering.
  4. Jevning: Smelt smøret i en kjele (må ikke bli brunt) og rør inn melet litt etter litt. Spe med ca halvparten av buljongen, litt om gangen mens du hele tiden rører godt med en visp for å få ut eventuelle klumper. La koke opp. Ha deretter i resten av buljongen og fløten for å få rund og god smak.