Ingredienser
En klassisk, god kyllingfrikassé er vel aldri feil?
Vår nye favoritt er så absolutt feilfri. Lett å lage – lett å spise!
Fremgangsmåte
-
Vask og skrell grønnsakene og kutt dem i store terninger og skiver. Skjær løk i tykke båter og finhakk hvitløk. Del opp kyllingen i store biter.
-
Varm smøret i en stor gryte og surr grønnsaker og kylling på høy varme til det har fått litt farge. Ha over vann så det dekker, ca. 1 liter. La frikasseén koke i ca. 20-30 minutter til kjøttet er gjennomkokt og grønnsakene møre. Ta ut ca. 5 dl av væsken.
-
Nå skal du lage jevningen. Smelt smør i en kjele og rør inn melet litt etter litt. Spe deretter med ca. halvparten av buljongen, litt om gangen mens du hele tiden rører med en visp for å få ut klumper. La det koke opp. Ha deretter i resten av buljongen og fløten for å få en rund og god smak.
-
Hell jevningen opp i gryten med grønnsaker og kylling, la det koke opp og smaksett med frisk sitronsaft, finhakket estragon, salt og pepper.
-
Prikken over i'en er litt grønn topping – både vakkert og godt!