Klassisk eplekake

Klassisk eplekake
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Norsk sommer gir epler i verdensklasse. Nå er de på sitt aller beste, så nyt dem i en klassisk eplekake! Serveres gjerne varm sammen med god vaniljeis eller pisket krem.

Ingredienser

  • 3 stk epler
  • 3 stk egg
  • 2,5 dl sukker
  • 1,5 dl smør
  • 1 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kanel

Slik gjør du

  1. Skrell eplene og del dem i skiver. Legg dem gjerne i litt vann med noen dråper sitronsaft. Da blir de ikke så fort brune.
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland sammen smeltet smør og melk, ha det i eggedosisen og bland godt.
  3. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren.
  4. Hell kakerøren i en smurt springform, ca. 24 cm. Legg over epleskiver (tørk av vannet med kjøkkenpapir) og dryss på sukker og kanel.
  5. Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Dryss melis over kaken før servering.