Juleskinke med furulysalat og ovnsstekte potetbåter

Juleskinke med furulysalat og ovnsstekte potetbåter
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Med all maten vi fortærer i julen, kan det være greit med et lettere måltid innimellom. Juleskinke er lett og magert. Den skjæres i skiver og serveres med Furulysalat og ovnsstekte poteter.

Fremgangsmåte

  1. Pakk skinken i aluminiumsfolie og stikk steketermometer i den tykkeste delen av skinka.
  2. Legg den i langpannen i ovnen ved 125 °C. Når steketermometeret viser 72 °C, er den ferdig. Juleskinken kan også trekke i vann i kjele med steketermometer og samme kjernetemperatur.
  3. En skinke på 3 kilo tar ca. 3 timer. 4 ½-5 timer for en 5 kilos skinke.
  4. Sennepsglasur: Ta bort svor fra den ferdig kokte skinken. Bland sammen sennep, eggeplommer potetmel og kavring og gni dette rundt hele skinken. Dryss med brunt sukker. Stek pent gyllen i ovn i noen minutter.
  5. Ovnsstekte poteter Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask potetene godt og del i båter. Legg potetene i ildfast form eller langpanne. Pensle med olje, salt og pepper. Stek i ca. 30 minutter. Bruk en spiss kniv for å kjenne om potetene er møre.