Hjemmelagde seigmenn

Hjemmelagde seigmenn
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Seigmenn er kjempegøy å lage selv for barna!

Ingredienser

  • 30 plater gelatin
  • 5 dl vann
  • 1 kg sukker
  • 12 g sitronsyre
  • konditorfarge
  • ekstra sukker og sitronsyre til å rulle seigmennene i

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i bløt i halvparten av vannet til de er myke, ca. 10 minutter. Kok sukkeret med resten av vannet til alt sukkeret er oppløst. Tilsett sitronsyre. Ha gelatinen med bløtevannet i sukkerlaken og rør til alt er smeltet. Tilsett konditorfarge.
  2. Hell blandingen i lave former slik at seigmennene blir ca. ½ cm tykke. Brødformer med slipp-belegg gjør det letter å løsne platen fra formen. Tips: Kle formene med plastfolie, da blir det mye enklere å få den stivnede geléen ut på bordet.
  3. Sett geléblandingen kaldt noen timer, gjerne over natten. Dryss sukkerblanding på overflaten av geléen når den har stivnet litt.
  4. Dypp formen i varmt vann og hvelv ut geléen. Hvis den ikke løsner med en gang, kan du løsne litt i ene enden, strø på sukker og dra geléen ut av formen mens du sukrer etter hvert (sukringen underveis gjør at ikke alt klistrer seg sammen til en seigball).
  5. Stikk ut figurer med små pepperkakeformer, eller klipp i passe biter. Rull i sukkerblandingen med én gang.
  6. Oppbevares i tett boks i kjøleskap. Dypp gjerne en ekstra runde i sukkerblanding før servering.
  7. Del gjerne oppskriften i tre og ha i forskjellige konditorfarger. NB: Gir tre store brett.