Helstekt kylling med sitron og appelsinfyll

Helstekt kylling med sitron og appelsinfyll
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Sats på rene, sunne råvarer med en frisk smak av sitrus!

Ingredienser

Helstekt kylling med sitron og appelsinfyll

  • 1 stk kylling
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk sitron
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 neve timian
  • 4 ss smør
  • 1 stk saften av appelsin
  • salt
  • pepper

Grønn salat med sitrusvinaigrette

  • 2 stk sikorisalathoder, hakket
  • 1 pose blandet salat, revet
  • 1 stk appelsin, skrelt og i skiver
  • 10 stk grønne oliven
  • 1 pk aspargestopper, i biter
  • 1 neve mynte

Slik gjør du

  1. Tørk godt av kyllingen. Fyll buken med appelsin og sitron i båter, grovhakket hvitløk og timian. Spar litt timian til krydder på toppen sammen med salt og pepper.
  2. Hell smeltet smør og appelsinsaft over og inni kyllingen. Legg den i en ildfast form og stek den i ovnen ved 200°C i cirka 1 time.
  3. Server gjerne med båter av sitron og appelsin og en grønn salat med sitrusvinaigrette.
  4. Appelsinsalat med sitrusvinaigrette: Kutt grønnsakene og bland alle ingrediensene. Hell over sitrusvinaigretten rett før servering.