Focaccia med kyllingfilet, pesto og mozzarella

Focaccia med kyllingfilet, pesto og mozzarella
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Når det er kaldt ute, er det ekstra hyggelig å invitere venner og familie til varm og hyggelig vinterfest. Sats på rene, sunne råvarer med en frisk smak av sitrus.

Ingredienser

  • 1 stk focaccia-brød
  • 1 glass pesto
  • 4 stk kyllingfileter
  • smør
  • Finrevet skall av 1 appelsin
  • Saften av 1 appelsin
  • 1 pose babyspinat
  • 2 stk ferske mozzarella eller 4 skiver mild fetaost
  • aioli

Slik gjør du

  1. Del brødet i fire deler, som igjen deles i to. Smør bunn og topp med pesto.
  2. Stek kyllingfiletene i smør i en stekepanne. Del dem gjerne i 2 på langs, så går det fortere. Ha over salt og pepper og revet appelsinskall.
  3. Når de er gjennomstekt, heller du over appelsinsaften og holder det varmt under folie slik at den deilige sitrussmaken setter seg i kjøttet.
  4. Fordel minispinat over brødet og legg på biter av fersk mozzarella eller fetaost og topp med kyllingfileten. Sever med noen appelsinbåter og litt aioli.