Fiskesuppe med stangselleri og mais

Fiskesuppe med stangselleri og mais
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Ingenting er så deilig som varm suppe på en kald dag. Se frem til en fin høst med denne velsmakende suppen.

Ingredienser

  • 1 persillerot
  • 2 gulrøtter
  • 2 stangselleri
  • 1 liten purre
  • 1 ss rapsolje
  • 1 båt hvitløk. finhakket
  • 2 fiskebuljongterninger
  • 1,5 l kokende vann
  • 300 g torskefileter i terninger
  • 300 g laksefileter i terninger
  • 100 g maiskorn
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl matyoghurt
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Skjær grønnsakene i strimler og surr dem i smør i en stor kjele sammen med hvitløk og løk i 3-4 minutter under omrøring.
  2. Ha buljongterningene i det kokende vannet og rør til de har løst seg opp.
  3. Hell buljongen over grønnsakene og gi det et oppkok.
  4. Reduser varmen og tilsett fiskefileten og maiskornene.
  5. Ha hvetemel i matyoghurten og rør til man får en glatt masse. Tilsett matyoghurten i suppen under omrøring. La det trekke i 3-5 minutter til fisken er nesten mør (det er viktig at suppen ikke fosskoker etter at matyoghurten er tilsatt).
  6. Smak suppen til med salt og pepper. Pynt eventuelt med frisk dill.