Fiskegryte med smakfull twist!

Fiskegryte med smakfull twist!
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 1 gul løk
  • 1 liten sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 0,5 blomkål
  • 2 fedd hvitløk
  • 50 g smør
  • 3 dl fløte
  • 5 dl melk
  • 2 terninger fiskebuljong
  • 1 appelsin, bruk saften
  • 1 ss pepperrot på tube
  • Pepper
  • 400 g torsk
  • 400 g steinbit

Slik gjør du

  1. Bruk en stor kasserolle. Skjær løk, sellerirot, gulrøtter og blomkål i tynne skiver og biter. Finhakk hvitløk. Smelt smøret og ha i alle grønnsakene. La det surre i smør noen minutter. Ha i fløte, melk og fiskebuljong og la alt koke opp før du senker varmen. Ha i appelsinsaften. Smaksett med pepper og litt salt. La det småkoke til grønnsakene er møre.
  2. Skjær fisken i mindre biter og ha den oppi gryten de siste minuttene. La fisken trekke i grønnsaksgryta mens du dekker bordet. Server med frisk gressløk.
  3. SPAR høsthefte 2016