Ertesuppe med limekrem og svineknoke

Ertesuppe med limekrem og svineknoke
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Ertesuppe med limekrem og svineknoke – denne blir garantert en favoritt! Suppen er også perfekt å servere som lunsj eller til forrett.

Ingredienser

Svineknoke

  • 1 stk svineknoke
  • 1 stk gul løk delt i båter
  • 4 stk laurbærblader

Ertesuppe

  • 2 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olje
  • 500 g frosne grønne erter
  • 1 l vann
  • 2 stk grønnsaksbuljong
  • 1 stk sitron saft
  • Salt
  • Pepper
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 stk lime
  • 1 pose pinjekjerner

Slik gjør du

  1. Kok knoken i vann i ca 2 timer, med en gul løk delt i båter og noen laurbærblad. Skum av underveis. Når knoken er klar lar du den avkjøles. Rens kjøttet fra knoken og sett til side.
  2. Grovhakk løk og hvitløk og surr det mykt i olje i en stor gryte. Ha i erter, vann og grønnsaksbuljong. La alt koke i ca 10 minutter. Kjør suppen slett med stavmikser rett i gryta. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Bland sammen creme fraiche med skallet fra 1 lime. Servér suppen med biter av knokekjøtt, lime, creme fraiche og pinjekjerner.