Crème brûlée med friske bringebær og stjerneanis

Crème brûlée med friske bringebær og stjerneanis
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
En stjerne er født! Vi tar creme brulé ett hakk videre! Friske bringebær og stjerneanis løfter denne klassikeren rett til himmels.

Ingredienser

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl fløte
  • 1 dl melk
  • råsukker
  • 1 ts malt stjerneanis

Slik gjør du

  1. Pisk sammen eggeplommer og sukker. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland de i eggeblandingen sammen med stjerneanis, fløte og melk og kok opp. Sil blandingen før du heller den over i former og plasserer de i et vannbad midt i ovnen i ca. 1 time ved 100°C. Sett kjølig.
  2. Strø over råsukker og brenn toppen med en gassbrenner hvis du har det, eller sett formene i ovnen under grillen et par minutter. Pynt med bringebær og hele stjerneanis. Litt kristtorn er også lekkert som pynt.
  3. Servér og nyt!