Hvor kommer maten du spiser fra?

Vi setter fokus på samspillet mellom bønder og kjøpmenn denne høsten.

De siste 50-60 årene har det vært en stor utvikling i dagligvarehandelen. Der det før kanskje bare var en kolonial er det nå flere store butikker. Der man før kunne velge mellom de norske grønnsakene som var i sesong, kan man i dag velge fra en hel verden og til enhver tid få akkurat det man ønsker.

SPAR heier på mangfold, godt utvalg og gode råvarer. Det er viktig for oss at du finner det du trenger i våre butikker, men det er også viktig for oss at våre kunder har et forhold til hvor maten kommer fra.

Lett å glemme
Høsten er en herlig tid for alle som liker å kose seg med deilige, norske råvarer. Når du kjøper friske epler, nyinnhøstede gulrøtter, velsmakende poteter og fersk melk i din lokale SPAR-butikk er det fordi en bonde ikke så alt for langt unna produserer disse varene.

Vi ser at bevisstheten rundt hvor maten man kjøper i butikk kommer fra har blitt mindre. Det er lett å glemme hvor langt en avokado reiser før den havner i fredagstacoen, eller hvor kort veien er fra kua på enga til iskald melk på frokostbordet.

Derfor setter SPAR denne høsten fokus på samspillet mellom bønder og kjøpmenn. Vi er stolte over at vi får selge norske råvarer av ypperste klasse i våre butikker og sender en hilsen til alle bønder der ute som sørger for at vi får mat på bordet; Takk for all den gode maten!