Hvor kommer maten du spiser fra?

Vi tilbyr lokalmat fra over 650 produsenter.

De siste 50-60 årene har det vært en stor utvikling i dagligvarehandelen. Der det før kanskje bare var en kolonial er det nå flere store butikker. Der man før kunne velge mellom de norske grønnsakene som var i sesong, kan man i dag velge fra en hel verden og til enhver tid få akkurat det man ønsker.

SPAR heier på mangfold, godt utvalg og gode råvarer. Det er viktig for oss at du finner det du trenger i våre butikker, men det er også viktig for oss at våre kunder har et forhold til hvor maten kommer fra.

Lett å glemme
Julen er en herlig tid for alle som liker å kose seg med deilige, norske råvarer. Når du handler inn ribbe, pinnekjøtt, kålrot, kål, medisterkaker, velsmakende poteter og fersk melk i din lokale SPAR-butikk er det fordi en bonde ikke så alt for langt unna produserer disse varene.

Vi ser at bevisstheten rundt hvor maten man kjøper i butikk kommer fra har blitt mindre. Det er lett å glemme hvor langt en avokado reiser før den havner i fredagstacoen, eller hvor kort veien er fra kua på enga til iskald melk på frokostbordet.

Derfor sier vi i SPAR denne julen tusen takk til hver og en av dere bønder for verdifull innsats og førsteklasses norske råvarer til våre butikker. Takk for all den gode maten!

Relatert innhold

Julen med SPAR og EUROSPAR

I vårt nye oppskriftshefte finner du den beste julematen, både oppskrifter med lang tradisjon, men også flere nye og spennende favoritter.

Våre beste pinnekjøttoppskrifter

For mange blir det ikke jul uten den tradisjonelle pinnekjøttmiddagen. Da kan det jo være lurt å teste ut noen oppskrifter allerede nå.