Ingredienser
Juleribbe med sprø svor!
Fremgangsmåte
-
Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå «blåser» ribba seg opp og svoren spriker. Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribba tilbake midt i ovnen og stek den videre i ca. 1-11/2 time for tynnribbe, ca. 2 -21/2 time for familieribbe. La ribba hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
-
Kjøper du en ukrydret ribbe må den saltes og pepres tre dager før den skal tilberedes. Gni krydderet godt inn og la ribben stå kaldt. Legg ribba i en langpanne med svoren opp. Det er viktig at høyden på ribba er noenlunde lik på begge sider, det gir et fint og jevnt resultat.
-
Du kan bruke en ball av folie under til å støtte opp ribben. Hell på vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Folien må være helt tett for at dampingen skal bli vellykket. Spør oss i ferskvaren om tips og råd!
-
Fiken, små røde epler, klementiner, appelsiner, valnøtter, timian, rosenkål, rosmarin, rødkål, surkål, svisker, tyttebær, poteter, sjysaus eller brun saus. Alt finner du hos oss i SPAR.