Ingredienser
Du trenger ikke lure på om Toblerone og Ferrero Rocher er en god kombinasjon etter å ha prøvd denne smaksbomben.
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 180 ºC varmluft. Pisk egg, sukker, brunt sukker og vaniljesukker til en luftig eggedosis.
-
Smelt smøret og tilsett kefir. Bland alle de tørre ingrediensene og hell litt etter litt over i eggedosisen. Når alt er blandet tilsetter du smør- og kefirblandingen.
-
Hakk opp Toblerone og bland sjokoladebitene godt inn. Finn frem en springform på 25-30 cm i diameter og smør den godt. Hell røren over i springformen og stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Sjekk gjerne om den er ferdig med en med en grillpinne e.l. Kaken er ferdig dersom det ikke kommer noe på pinnen når du drar den ut av kaken. Avkjøl kaken før du tar den ut av formen.
-
Smelt kokesjokolade i et vannbad før du tilsetter kremfløte. Glasuren skal bli jevn og fin. Hell den så over kaken. Del opp fiken, sjokolade, eventuelt annen pynt du ønsker, og pynt i vei.