Semifreddo med lemoncurd, kiwi- og myntesalat

Semifreddo med lemoncurd, kiwi- og myntesalat
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Sommerlig semifreddo-kake med syrlig tilbehør!

Fremgangsmåte

  1. Vask sitronene godt. Bruk gjerne økologiske sitroner. Ta vekk skallet med en fin rasp og press ut saften. Kok opp sitronskall- og saft, 1,5 dl sukker og smør til sukkeret har smeltet.
  2. Pisk sammen egg og resten av sukkeret til eggedosis. Bland det med sitronrøren. Kok opp og la det tykne under omrøring. Det skal ikke koke. La lemoncurden bli helt kald før du lager is. Bland sammen yoghurt og vaniljesukker.
  3. Ta en smal brødform og fordel litt av sitronkremen oppi. Legg over ett lag med yoghurt og deretter sitronkrem igjen. Avslutt med yoghurt.
  4. Lag en S med en skje så røren fordeler seg litt i formen men ikke blandes helt, det gir en fint mønster når den serveres. Sett isen i fryseren i minst 3 timer. Ta den ut ca. 15 minutter før servering. Snu formen opp ned og server iskaken på en tallerken eller et stort fat.