Grønnsakspai

Vi godtar intet mindre enn sprø bunn og smaksrikt fyll! Ostepai med spinat og vårløk er lett og luftig sommermat.

Over 60 min
Enkel
Grønnsakspai

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 180 ºC.
    2. 2
      Bland sammen smør, mel, sesamfrø, salt og vann til en deig. Spe med litt ekstra vann om det trengs.
    3. 3
      Trykk ut deigen i en ildfast form og sett den i kjøleskapet i 15 minutter.
    4. 4
      Bland sammen ost, egg og kremfløte. Smak til med salt og pepper.
    5. 5
      Ha fyllet over deigen.
    6. 6
      Ha over hele biter av spinat, asparges og vårløk, slik at det blir et pent mønster på toppen.
    7. 7
      Stek i ovnen i ca. 30-40 minutter.
    8. 8
      Del opp reddiker og agurk, og legg på et fat sammen med bringebær, salattopper og gresskarfrø.
  1. RØMMEDRESSING

    1. 1
      RØMMEDRESSING
    2. 2
      Bland sammen rømme, limesaft og hakket dill til en dressing.
    3. 3
      Smak til med salt og pepper.
    4. 4
      Server paien med deilig salat og dressing.