Smultringer

Smultringer er for mange en tradisjon å bake i adventstiden, men det er også en småkake som mang en bestemor gjerne lager i resten av året også.

Over 60 min
Vanskelig
Smultringer

Slik gjør du

    1. 1
      Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett seterrømme, matfløte og smeltet smør. Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt. Rør deigen forsiktig sammen. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.
    2. 2
      Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate. Bruk en smultringstikke til å lage ringene.
    3. 3
      Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 grader. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.
    4. 4
      1 porsjon gir ca 70 smultringer.
    5. 5
      Tips:
      De små rundingene som blir til overs etter at man har stanset ut smultringene kan også stekes i smulten. Fyll de gjerne med litt syltetøy som sprøytes inn og rull de i melis. Nydelig!