Smultringer
Smultringer er for mange en tradisjon å bake i adventstiden, men det er også en småkake som mang en bestemor gjerne lager i resten av året også.
Over 60 min
VanskeligSlik gjør du
- 1Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett seterrømme, matfløte og smeltet smør. Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt. Rør deigen forsiktig sammen. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.
- 2Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate. Bruk en smultringstikke til å lage ringene.
- 3Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 grader. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.
- 41 porsjon gir ca 70 smultringer.
- 5Tips:
De små rundingene som blir til overs etter at man har stanset ut smultringene kan også stekes i smulten. Fyll de gjerne med litt syltetøy som sprøytes inn og rull de i melis. Nydelig!
- 1