Kanelboller

Ingenting slår vel nybakte kanelduftende boller?

Over 60 min
Enkel
Kanelboller

Slik gjør du

  1. Kanelboller

    1. 1
      Smelt smør og bland med melk til blandingen blir lunken.
    2. 2
      Smuldre gjær i en bakebolle og løs den opp i den lunkne væsken. Tilsett resten av melken og ett sammenpisket egg. Bland inn sukker og mesteparten av melet.
    3. 3
      Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse, ca 1 time.
    4. 4
      Del deigen i 2 deler. Sikt noe av melet på bakebordet og kjevle ut hver
      av delene til rektangulære leiver.
    5. 5
      Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø over sukker og kanel. Rull leivene sammen. Kanelbollene blir størst hvis du ruller fra kortsiden. Kutt i ca 2 cm tykke skiver.
    6. 6
      Sett rullene på stekebrett dekket med bakepapir. Etterhev bollene i ca 15 min.
    7. 7
      Pisk egg og litt melk for pensling. Dryss over perlesukker hvis du ønsker det.
    8. 8
      Stek kanelbollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til de er gyldne og gjennomstekt. Avkjøl kanelbollene på rist.