Kanelboller
Ingenting slår vel nybakte kanelduftende boller?
Over 60 min
EnkelSlik gjør du
Kanelboller
- 1Smelt smør og bland med melk til blandingen blir lunken.
- 2Smuldre gjær i en bakebolle og løs den opp i den lunkne væsken. Tilsett resten av melken og ett sammenpisket egg. Bland inn sukker og mesteparten av melet.
- 3Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse, ca 1 time.
- 4Del deigen i 2 deler. Sikt noe av melet på bakebordet og kjevle ut hver
av delene til rektangulære leiver. - 5Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø over sukker og kanel. Rull leivene sammen. Kanelbollene blir størst hvis du ruller fra kortsiden. Kutt i ca 2 cm tykke skiver.
- 6Sett rullene på stekebrett dekket med bakepapir. Etterhev bollene i ca 15 min.
- 7Pisk egg og litt melk for pensling. Dryss over perlesukker hvis du ønsker det.
- 8Stek kanelbollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til de er gyldne og gjennomstekt. Avkjøl kanelbollene på rist.
- 1