Ingredienser
I februar er det morsdag. Bak en nydelig og lettvint kake til mor. Sett av kvelden til å kose dere med hjemmelaget kake og noe godt å drikke til.
Fremgangsmåte
-
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Mal mandlene og vend inn i eggedosisen. Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
-
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt).
-
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret. Legg kaken på et kakefat.
-
Pisk kremfløten til krem og smak til med vaniljesukker. Dekk kaken med krem og pynt med friske bær. Sikt over litt melis før servering.
-
Mandelbunnen egner seg veldig godt til frysing uten krem og bær. Kaken bør imidlertid serveres samme dag den pyntes, slik at kremen er fersk.