Lompepai med laks, brokkoli, purre og feta

Lompepai med laks, brokkoli, purre og feta
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Bunnen laget av lompe gjør denne paien både rask, sunn og deilig. Herlige grønnsaker som brokkoli og purre, blandet med egg, fløte og feta, sammen med laks gjør paien smakfull. En helt topp hverdagsrett!

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 180 ˚C. Ha olje/smør i en panne på middels høy varme, stek brokkolibuketter og purre i ca. 1 minutt, sett til side. Del laks i terninger, krydre med salt og pepper. Legg lompene med litt overlapp i en paiform (28 cm). Fordel brokkoli og purre utover bunnen. Pisk sammen egg og fløte, smuldre inn fetaosten (spar litt til toppen), krydre med salt og pepper og bland godt. Hell blandingen over grønnsakene, fordel laks og resten av fetaosten over. Stek paien på midterste rille i ca. 25-30 minutter til eggemassen har stivnet. Legg over bakepapir når paien har stekt i ca. 15 minutter, slik at lompene ikke blir brent. Dryss over frisk dill og server.