Langsomt lam
Langtidskokt lammeskank med grønnsaker, potetmos og rødvinsaus. Dette er vår nye høstfavoritt!
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Varm en stor gryte med smør. Brun kjøttet på høy varme. Ta ut kjøttet og ha i grovhakket bacon, stangselleri, løk og persillerot.
- 2Surr grønnsakene litt i gryten og tilsett tomatpuré, rødvin, kjøttkraft og pepper i gryten og senk varmen. Ha i lammeskanken. La alt småkoke på lav temperatur i ca. 3 timer.
- 3Når kjøttet er mørt, tar du det ut av gryten. Skill sausen fra grønnsakene ved å helle den gjennom en sil. Hold grønnsaker og bacon lunt, og jevn ut sausen med litt maizena hvis du vil ha den tykkere. Server lammekjøttet med potetmos, kokte grønnsaker og rødvinsaus.
- 4Pynt gjerne med litt rosmarinkvister.
- 1
Potetmos
- 1Skrell og del opp potetene i mindre biter og kok dem myke.
Hell av vannet og tilsett fløte og smør. Mos alt til en fløyelsmyk
konsistens og smaksett med salt og pepper.
- 1