Ingredienser
De eneste spydighetene vi vil ha noe av, er kyllingfilet på spyd med søtpotetsalat og jalapeño- og limedressing.
Fremgangsmåte
-
Benytt ferdig skivet kyllingfilet eller skjær i grove biter. Ha spisskummen, paprikapulver, revet hvitløk, olje, salt og pepper i en bolle, tilsett kyllingen og bland den godt inn i krydderblandingen. La den stå kaldt i kjøleskapet i minst en time slik at smaken setter seg.
-
Tre deretter kyllingkjøttet inn på grillspyd. Bruker du spyd av tre legger du de i vann først.
-
Skrell søtpotetene og del de opp i 1 cm tykke skiver. Grill skivene myke og litt brente. Dette tar litt tid. Grill så kyllingspyd og maiskolber.
-
Legg søtpotetskivene på et fat og skjær strimler av maisen fra kolben og ha den over. Krydre med salt etter smak.
-
Server kyllingspyd, søtpotet og mais med jalapeño-dressingen og topp med litt frisk koriander.
-
Finhakk jalapeños og koriander. Ha i saft fra lime og finrevet limeskall. Bland alt i yoghurten og smak til med salt og pepper.