Kyllingfilet på spyd

Kyllingfilet på spyd
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

De eneste spydighetene vi vil ha noe av, er kyllingfilet på spyd med søtpotetsalat og jalapeño- og limedressing.

Fremgangsmåte

  1. Benytt ferdig skivet kyllingfilet eller skjær i grove biter. Ha spisskummen, paprikapulver, revet hvitløk, olje, salt og pepper i en bolle, tilsett kyllingen og bland den godt inn i krydderblandingen. La den stå kaldt i kjøleskapet i minst en time slik at smaken setter seg.
  2. Tre deretter kyllingkjøttet inn på grillspyd. Bruker du spyd av tre legger du de i vann først.
  3. Skrell søtpotetene og del de opp i 1 cm tykke skiver. Grill skivene myke og litt brente. Dette tar litt tid. Grill så kyllingspyd og maiskolber.
  4. Legg søtpotetskivene på et fat og skjær strimler av maisen fra kolben og ha den over. Krydre med salt etter smak.
  5. Server kyllingspyd, søtpotet og mais med jalapeño-dressingen og topp med litt frisk koriander.
  6. Finhakk jalapeños og koriander. Ha i saft fra lime og finrevet limeskall. Bland alt i yoghurten og smak til med salt og pepper.