Ingredienser
En populær festkake som gjør seg på ethvert dekket bord!
Fremgangsmåte
-
Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag.
-
Mal mandlene.
-
Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
-
Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.
-
Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 °C i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.
-
Eggehviteglasur: Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt siksak-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen. Kransekake kan med fordel fryses.
-
Stor eller liten kransekake blir festpyntet og flott med smell bong-bonger og norske flagg.