Magisk mousakka
Denne varianten med karbonadedeig, squash, aubergine og poteter er helt nydelig!
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Sett ovnen på 200 °C. Varm en panne med olje. Skrell og skjær poteter i ½ cm tykke skiver og stek dem gyllne på høy varme. Skjær auberginer i 1 cm tykke skiver og stek dem i oljen etter potetene. Legg til side.
- 2Stek så grovhakket hvitløk, strimlet løk og karbonadedeig i smør. Fres alt på middels varme til løken er myk. Ha i krydder, rør godt og tilsett hakkede tomater og tomatpuré. La det småkoke i ca 15 minutter.
- 1
Bechamelsaus:
- 1Lag så ostesausen. Smelt smør i en kjele og bland inn melet. Tilsett melk under omrøring. La sausen koke i ca 5 minutter. Rør under koketiden. Trekk sausen til side og ha i revet ost og hvit pepper.
- 2Fordel poteter og aubergine lagvis med kjøttsausen i en stor ildfast form. Avslutt med ostesaus og topp med revet ost. Stekes i ovnen ca 25 minutter. Bon appétit!
- 1