Mandelbunn med krem og bær

I februar er det morsdag. Bak en nydelig og lettvint kake til mor. Sett av kvelden til å kose dere med hjemmelaget kake og noe godt å drikke til.

20-40 min
Middels
Mandelbunn med krem og bær

Slik gjør du

  1. Mandelbunn med krem og bær

    1. 1
      Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Mal mandlene og vend inn i eggedosisen. Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
    2. 2
      Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt).
    3. 3
      Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret. Legg kaken på et kakefat.
    4. 4
      Pisk kremfløten til krem og smak til med vaniljesukker. Dekk kaken med krem og pynt med friske bær. Sikt over litt melis før servering.
    5. 5
      Mandelbunnen egner seg veldig godt til frysing uten krem og bær. Kaken bør imidlertid serveres samme dag den pyntes, slik at kremen er fersk.