Marmoret kake med bringebær
En supergod og klassisk marmorkake med bringebær og kardemomme.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Smør en avlang brødform og strø over litt griljermel. Sett ovnen på 175°
- 2Smelt smøret og pisk sammen smør og sukker godt. Pisk inn egg, ett om gangen
- 3Ha så i hvetemel, bakepulver og melk
- 4Sett til side 1/3 av røren i en annen bolle og rør inn bringebær og kardemomme. Rør godt sammen så hele røren blir rosa
- 5I den andre bollen tilsetter du sitronskall
- 6Hell først i halvparten av den lyse røren, deretter den rosa, og til sist den lyse en gang til
- 7Dra en kniv gjennom røren slik at kaken blir fint marmorert
- 8Stekes nederst i ovnen på 175° i ca. 1 time. Avkjøles på rist – server med ferske bær og melis
på toppen
- 1