Marmoret kake med bringebær

En supergod og klassisk marmorkake med bringebær og kardemomme.

Over 60 min
Middels
Marmoret kake med bringebær

Slik gjør du

    1. 1
      Smør en avlang brødform og strø over litt griljermel. Sett ovnen på 175°
    2. 2
      Smelt smøret og pisk sammen smør og sukker godt. Pisk inn egg, ett om gangen
    3. 3
      Ha så i hvetemel, bakepulver og melk
    4. 4
      Sett til side 1/3 av røren i en annen bolle og rør inn bringebær og kardemomme. Rør godt sammen så hele røren blir rosa
    5. 5
      I den andre bollen tilsetter du sitronskall
    6. 6
      Hell først i halvparten av den lyse røren, deretter den rosa, og til sist den lyse en gang til
    7. 7
      Dra en kniv gjennom røren slik at kaken blir fint marmorert
    8. 8
      Stekes nederst i ovnen på 175° i ca. 1 time. Avkjøles på rist – server med ferske bær og melis
      på toppen