Kransekake
En populær festkake som gjør seg på ethvert dekket bord!
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Kransekake
- 1Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag.
- 2Mal mandlene.
- 3Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
- 4Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.
- 5Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 °C i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.
- 1
Eggehviteglasur:
- 1Eggehviteglasur:
Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt siksak-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen. Kransekake kan med fordel fryses. - 2Stor eller liten kransekake blir festpyntet og flott med smell bong-bonger og norske flagg.
- 1