Kransekake

En populær festkake som gjør seg på ethvert dekket bord!

Over 60 min
Middels
Kransekake

Slik gjør du

  1. Kransekake

    1. 1
      Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag.
    2. 2
      Mal mandlene.
    3. 3
      Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
    4. 4
      Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.
    5. 5
      Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 °C i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.
  2. Eggehviteglasur:

    1. 1
      Eggehviteglasur:
      Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt siksak-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen. Kransekake kan med fordel fryses.
    2. 2
      Stor eller liten kransekake blir festpyntet og flott med smell bong-bonger og norske flagg.