Klassisk eplekake

Norsk sommer gir epler i verdensklasse. Nå er de på sitt aller beste, så nyt dem i en klassisk eplekake! Serveres gjerne varm sammen med god vaniljeis eller pisket krem.

40-60 min
Enkel
Klassisk eplekake

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell eplene og del dem i skiver. Legg dem gjerne i litt vann med noen dråper sitronsaft. Da blir de ikke så fort brune.
    2. 2
      Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland sammen smeltet smør og melk, ha det i eggedosisen og bland godt.
    3. 3
      Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren.
    4. 4
      Hell kakerøren i en smurt springform, ca. 24 cm. Legg over epleskiver (tørk av vannet med kjøkkenpapir) og dryss på sukker og kanel.
    5. 5
      Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
    6. 6
      Dryss melis over kaken før servering.