Klassisk eplekake
Norsk sommer gir epler i verdensklasse. Nå er de på sitt aller beste, så nyt dem i en klassisk eplekake! Serveres gjerne varm sammen med god vaniljeis eller pisket krem.
40-60 min
EnkelSlik gjør du
- 1Skrell eplene og del dem i skiver. Legg dem gjerne i litt vann med noen dråper sitronsaft. Da blir de ikke så fort brune.
- 2Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland sammen smeltet smør og melk, ha det i eggedosisen og bland godt.
- 3Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren.
- 4Hell kakerøren i en smurt springform, ca. 24 cm. Legg over epleskiver (tørk av vannet med kjøkkenpapir) og dryss på sukker og kanel.
- 5Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
- 6Dryss melis over kaken før servering.
- 1