Festkake med lemoncurd og knust ananas

En frisk og god kake og en fryd for øyet!

40-60 min
Middels
Festkake med lemoncurd og knust ananas

Slik gjør du

  1. Sukkerbrød

    1. 1
      Sukkerbrød:
      Pisk egg og sukker til eggedosis.
    2. 2
      Sikt mel og bakepulver over eggedosisen og vend forsiktig inn.
    3. 3
      Ha deigen i en kakeform med bakepapirkledd bunn.
    4. 4
      Stek kaken på rist, midt i ovnen ved 175°C i ca 30-40 min. Avkjøl kaken helt i formen.
    5. 5
      Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Hvis nødvendig bruk kniv for å løsne kaken fra formen.
  2. Lemoncurd

    1. 1
      Lemoncurd:
      Pisk sammen sukker og eggeplommer i en kasserolle.
    2. 2
      Tilsett sitronsaften.
    3. 3
      Varm opp på svak varme til det tykner. Rør hele tiden.
    4. 4
      Sett kasserollen til side og rør inn det romtempererte smøret.
    5. 5
      Vips, den deiligste curd!
  3. Kaken

    1. 1
      Kaken:
      Del i to eller tre bunner. Ønsker du en høy kake, dobler du oppskriften og lager to stykker.
    2. 2
      Monter kaken ved å smøre lemoncurd og ananas på den første bunnen, topp den med krem og repeter med neste lag så høyt du vil.
    3. 3
      Pynt gjerne kremkaken med stjernefrukt, sitronskiver lett kandisert i sukker og mynte-blader. Spiselige blomster setter en ekstra piff på det hele. Ønsker du bær og andre deiligheter er det bare å fylle på med dette.