Het ananas med friske bær, limesukker og iskrem

Het ananas med friske bær, limesukker og iskrem
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lyst på en tropisk, smakfull dessert? Du har funnet den. Stek ananas med chiliglaze laget av sukker, chili og vaniljestang og du får en miks av søtt, spicy og litt syrlig. Dryss bringebær og jordbær over og server med is. Sommerlykke på en skje!

Fremgangsmåte

  1. Start med chiliglazen. Ha vann og sukker i en liten kjele. Splitt vaniljestangen med en skarp kniv, skrap ut frøene og ha det i kjelen sammen med den delte vaniljestangen, chili og stjerneanis. Kok opp og la det småkoke 2-3 minutter. Sett til side.
  2. Så lager du limesukkeret. Skyll limen godt, finriv skallet (pass på at du bare får med det ytterste laget), del den i to og press ut saften. Ha sukker, revet limeskall og limesaft i en hurtighakke eller foodprosessor. Blend raskt sammen.
  3. Skjær av de grønne bladene på toppen av ananasen (la det være ca. 2 cm igjen), og skyll den godt i kaldt vann. Del den i to og så i åtte like store båter, fjern den harde kjernen i midten.
  4. Varm en stekepanne med godt smør og stek ananasbåtene på middels sterk varme i 2-3 minutter til de er gjennomvarme og myke. Vend på båtene av og til. Trekk pannen vekk fra varmen og ha over et par spiseskjeer honning og chiliglaze på hver båt, pass på at begge sider blir godt dekket.
  5. Legg den lune ananasen på tallerkener med friske bær og vaniljeis. Dryss over limesukker og server med resten av chiliglazen. Pynt gjerne med frisk mynte.