Ingredienser
Hjemmelagde grove rundstykker - perfekt tilbehør til supper!
Fremgangsmåte
-
Smuldre gjær i en bolle og tilsett litt av den lunkne væsken. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av væsken, salt og olje.
-
Bland inn 1-2 ts av ditt favorittkrydder; timian, oregano eller basilikum. Hvitløk passer også godt sammen med alle typer urter.
-
Rør inn havregryn og det sammalte melet. Tilsett hvetemelet og elt deigen til den blir smidig. Dekk bollen med plast/håndkle og la deigen heve til det dobbelte.
-
Elt den ferdighevede deigen lett og trill en jevn pølse som igjen deles opp i like store deler. Trill glatte, jevne rundstykker som settes utover et bakepapirkledd brett. Dekk med plast og la dem heve til dobbel størrelse.
-
Pensle lett med vann og stek rundstykkene midt i ovnen på 240°C i 10 minutter. Avkjøl på rist.