Fletteboller med appelsinglasur

Fletteboller med appelsinglasur
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Nydelige fletteboller med smak av kefir og appelsin, fylt med vaniljekrem og pyntet med melisglasur smakt til med appelsinsaft.

Fremgangsmåte

  1. Ha kefir, de tørre ingrediensene og revet appelsinskall i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Elt sammen på middels hastighet i ca.10 minutter. Tilsett litt og litt smør og elt videre i ca. 10 minutter til deigen er elastisk og så vidt slipper bollen. Deigen vil se klissete ut på starten, så det gjelder å ikke bli fristet til å tilsette ekstra hvetemel. Dekk bakebollen til med plastfilm og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted (ca. 1 ½ t).
  2. Ha deigen på et melet bakebord og del i 13 like store emner (ca. 125 g). Så deler du dem videre i to biter, en stor på ca.100 g og en liten på ca. 25 g emner. Trill de minste emnene til runde boller og klem de litt flate slik at de er ca. 6 cm brede. Fordel på to bakepapirkledde stekebrett. Pass på at det er god avstand mellom hver.
  3. Trill de store emnene avlange og kjevle dem litt flate slik at de blir ca. 21 cm x 8 cm. Del dem i tre like strimler, men la det være sammenhengende deig i den ene enden. Flett sammen strimlene og legg rundt den flate bollen, med utsiden ut, slik at du får et hulrom i midten. Klyp endene sammen og pass på at det blir tett. Form bollene slik at kanten rundt er omtrent like høy. Ha vaniljekrem i en sprøytepose og fordel kremen i hulrommet på bollene. Dekk til med plastfilm og etterhev ca. 30 min, til deigen er luftig.
  4. Forvarm stekeovnen til 220 ⁰C. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene på midterste rille i ca. 13–15 min. til bollene er gjennomstekt og gylne. Dekk ev. til med bakepapir mot slutten av steketiden dersom de begynner å bli mørke. Avkjøl på rist.
  5. Rør sammen melis og presset appelsinsaft til en litt tykk melis. Pynt bollene med glasuren og dryss gjerne over litt finrevet appelsinskall.