Ingredienser
Nydelige fletteboller med smak av kefir og appelsin, fylt med vaniljekrem og pyntet med melisglasur smakt til med appelsinsaft.
Fremgangsmåte
-
Ha kefir, de tørre ingrediensene og revet appelsinskall i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Elt sammen på middels hastighet i ca.10 minutter. Tilsett litt og litt smør og elt videre i ca. 10 minutter til deigen er elastisk og så vidt slipper bollen. Deigen vil se klissete ut på starten, så det gjelder å ikke bli fristet til å tilsette ekstra hvetemel. Dekk bakebollen til med plastfilm og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted (ca. 1 ½ t).
-
Ha deigen på et melet bakebord og del i 13 like store emner (ca. 125 g). Så deler du dem videre i to biter, en stor på ca.100 g og en liten på ca. 25 g emner. Trill de minste emnene til runde boller og klem de litt flate slik at de er ca. 6 cm brede. Fordel på to bakepapirkledde stekebrett. Pass på at det er god avstand mellom hver.
-
Trill de store emnene avlange og kjevle dem litt flate slik at de blir ca. 21 cm x 8 cm. Del dem i tre like strimler, men la det være sammenhengende deig i den ene enden. Flett sammen strimlene og legg rundt den flate bollen, med utsiden ut, slik at du får et hulrom i midten. Klyp endene sammen og pass på at det blir tett. Form bollene slik at kanten rundt er omtrent like høy. Ha vaniljekrem i en sprøytepose og fordel kremen i hulrommet på bollene. Dekk til med plastfilm og etterhev ca. 30 min, til deigen er luftig.
-
Forvarm stekeovnen til 220 ⁰C. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene på midterste rille i ca. 13–15 min. til bollene er gjennomstekt og gylne. Dekk ev. til med bakepapir mot slutten av steketiden dersom de begynner å bli mørke. Avkjøl på rist.
-
Rør sammen melis og presset appelsinsaft til en litt tykk melis. Pynt bollene med glasuren og dryss gjerne over litt finrevet appelsinskall.