Ingredienser
med italiensk marengs.
Fremgangsmåte
-
Marengs: Pisk eggehvitene stive. Tilsett 1 ts sitronsaft og 1 dl av sukkeret mens du pisker.
-
Hell resten av sukkeret (2,5 dl) og vann i en kasserolle og kok til sukkeret løser seg opp, til sukkerlake.
-
Hell den varme sukkerlaken inn i marengsmassen i en tynn stråle under konstant pisking. Pisk til marengsen kjølner og får en tykk, luftig konsistens.
-
Ha marengsrøren i en kakesprøyte eller bruk en slikkepott og form deilige bevegelser i massen.
-
For å få en terte med myk marengs settes den noen sekunder på grillfunksjon i ovnen (280°C). Følg nøye med. Ønskes hard marengs stekes terten midt i ovnen ved 150°C i ca 20 min.
-
Pynt med ferske bringebær og litt sitronmelisse hvis du ønsker.
-
Bunn: Mål opp smør og mel i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene.
-
Elt deigen raskt sammen til en ball. Klem eller kjevl deigen forsiktig utover et melet underlag til ca 0,5 cm tykkelse. Trykk deigen ut i formen og knip av overflødig deig rundt kanten på toppen.
-
Dekk formen med plastfolie og sett i kjøleskap i ca 30 minutter
-
Fyll formen med bringbærene og stek i ovnen på 180°C i 15 min. Avkjøles noe før marengsen legges på toppen.