Briedipp med frukt- og nøttekjeks

Briedipp med frukt- og nøttekjeks
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Ost og kjeks er en klassiker på tapasbordet. Lag hjemmelagde frukt- og nøttekjeks og server med en kremete briedipp med

Fremgangsmåte

  1. Kjeks: Forvarm stekeovnen til 180 ⁰C. Kle en brødform (ca. 1 ½ l) med bakepapir. Ha vann, yoghurt og honning i en bolle og rør inn hvetemel, havremel, havregryn og natron. Bland godt sammen og tilsett resten av ingrediensene.
  2. Fordel røra i brødformen og stek på midterste rille i ca. 30 minutter til overflaten er fast. Avkjøl i ca. 30 min og skjær i tynne skiver.
  3. Legg de deretter på et stekebrett med bakepapir. Stek kjeksene ved 120 ⁰C på midterste rille i ca. 50 minutter til kjeksen er sprø. Sjekk av og til.
  4. Pisket brie: Osten stivner hvis den står lenge, så et godt tips er å lage briekremen rett før servering.
  5. Skjær av skorpa på osten når den er kald og legg brien i romtemperatur i ca. 20 minutter. Del i mindre biter og ha det i en foodprosessor. Kjør sammen til en tykk og fløyelsmyk krem (dette tar noen minutter). Skrap ned osten fra kantene av og til. Ha briekremen i en skål. Pynt med honning og hakkede valnøtter.