Briedipp med frukt- og nøttekjeks

Ost og kjeks er en klassiker på tapasbordet. Lag hjemmelagde frukt- og nøttekjeks og server med en kremete briedipp med

Over 60 min
Middels
Briedipp med frukt- og nøttekjeks

Slik gjør du

  1. Hjemmelagde frukt og nøttekjeks:

    1. 1
      Kjeks:
      Forvarm stekeovnen til 180 ⁰C. Kle en brødform (ca. 1 ½ l) med bakepapir. Ha vann, yoghurt og honning i en bolle og rør inn hvetemel, havremel, havregryn og natron. Bland godt sammen og tilsett resten av ingrediensene.
    2. 2
      Fordel røra i brødformen og stek på midterste rille i ca. 30 minutter til overflaten er fast. Avkjøl i ca. 30 min og skjær i tynne skiver.
    3. 3
      Legg de deretter på et stekebrett med bakepapir. Stek kjeksene ved 120 ⁰C på midterste rille i ca. 50 minutter til kjeksen er sprø. Sjekk av og til.
    4. 4
      Pisket brie:
      Osten stivner hvis den står lenge, så et godt tips er å lage briekremen rett før servering.
    5. 5
      Skjær av skorpa på osten når den er kald og legg brien i romtemperatur i ca. 20 minutter. Del i mindre biter og ha det i en foodprosessor. Kjør sammen til en tykk og fløyelsmyk krem (dette tar noen minutter).

      Skrap ned osten fra kantene av og til. Ha briekremen i en skål. Pynt med honning og hakkede valnøtter.
      Tips!

      Brie smaker også utrolig godt dersom du baker den hel i stekeovn. Forvarm stekeovnen til 200 ⁰C. Legg osten i en ildfast form og stek på midterste rille i ca. 10 – 15 minutter (avhengig av størrelsen) til osten er litt rennende inni. Ha over litt honning og gjerne litt frisk rosmarin eller timian. Lag et stort snitt i toppen og dypp kjeks i den flytende osten.