BBQ-burger med bacon

BBQ-burger med bacon
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Det er lite som slår en god burger! Her får du en dobbel variant med chipotle majones og søtpoteter.

Fremgangsmåte

  1. Stek burgeren på grillen eller i en stekepanne på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side, eller 3 minutter for godt stekt. Snu burgeren jevnlig. Legg cheddarost på burgeren og la den smelte.
  2. Sprøstek bacon og skjær tomat og løk i fine skiver.
  3. Sticky Fingers Jack´n Jalapeno BBQ smøres godt inn i bunnen på hamburgerbrødet. Legg salat på bunnen før den første burgeren legges på. Topp med ketchup og bacon før burger nr. 2 legges på.
  4. Legg på løkringer, tomat og sylteagurk. Toppen av burgerbrødet smøres inn med Sticky Fingers Chipotle Mayo og plasseres på toppen av mesterverket.
  5. Severes med ovnsstekte søtpoteter og en ekstra skje med Sticky Fingers Chipotle Mayo.
  6. Vask og skrell søtpotetene. Skjær søtpotetene i tykke staver og legg de over i en ildfast form som er smurt med olivenolje.
  7. Tilsett knuste hvitløksfedd og sitron skåret i grove biter. Drypp over olivenolje og bland alt godt sammen. Stek søtpotetene ved 200 ˚C i ca. 30 minutter til de blir gylne og møre. Dryss over rosmarin og flaksalt før servering.
  8. SPAR sommerhefte 2019