Vietnamesisk sandwich med svinekjøtt

Vietnamesisk sandwich med svinekjøtt
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Bánh mi er populær gatemat fra Vietnam - en sprø sandwich med en deilig miks av smaker! Ta med i parken eller på stranda. Perfekt mat på farta i sommer!

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage de syltede grønnsakene. Kok opp eddik, vann, sukker og salt. Avkjøl til det er lunt. Bruk ostehøvel eller mandolin for ekstra tynne strimler. Hell laken over de strimlede grønnsakene og la det stå kjølig minst 30 minutter før servering. Grønnsakene holder seg fint 3-4 dager i kjøleskap.
  2. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Kutt kjøttet i tynne strimler og bland godt inn marinaden. Dekk til og la det stå kjølig minst én time, gjerne natten over. Stek kjøttet på sterk varme i litt olje til det er gyllent og gjennomstekt. Rist sesamfrø i en panne på høy varme til det er litt gyllent. Pass på at det ikke brenner seg.
  3. Skjær baguettene på langs, smør på chilimajones, legg på varmt kjøtt, syltede grønnsaker og agurk. Ha over litt ekstra chilimajones, dryss over sesamfrø, frisk koriander og gjerne noen tynne skiver rød chili dersom du liker det litt ekstra spicy.