Asiatisk gryte med langtidskokt svineknoke

Asiatisk gryte med langtidskokt svineknoke
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Hva med litt krydder i hverdagen? Lag asiatisk gryte med langtidskokt svineknoke, stjerneanis, kanel, ingefær og chili.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 150 ºC. Legg svineknoken i en gryte som tåler å være i ovn. Ha i 3 dl vann og sett gryta i ovnen og la den stå i 4 timer. Ta så ut kjøttet og rens det for bein. Det skal nærmest falle av knoken.
  2. Strimle løk og finhakk hvitløk, ingefær og chili. Surr det mykt i samme gryte som du stekte kjøttet i. Tilsett eventuelt litt olje til steking. Ha i Five spice-krydder og la det steke med noen minutter. Ha i søt soyasaus, hermetiserte tomater og vann, hel kanel og hel stjerneanis. La det koke under lokk på lav temperatur i 30 minutter.
  3. Kok ris som angitt på pakken.
  4. Når gryta er ferdig, grovhakker du plommer og har i. Server svineknokene med ris, finsnittede sukkererter, vårløk og frisk koriander.