Påske betyr egg til frokost
Her er tipsene for å koke perfekte egg som er lettskrelte.
Nordmenn er ekstra glad i egg i påsken, men det er få ting som er mer kjedelig enn ett egg som er umulig å skrelle. Her er derfor tre tips som sikrer at skallet slipper.
1. Bruk romtempererte egg
Ikke ta eggene rett fra kjøleskapet over i kjelen. Det er best å bruke egg som er romtempererte.
2. Legg eggene rett i kokende vann
Sjansen for å få av skallet er større hvis du først legger egget ned i kjelen når vannet koker. Du koker med andre ord opp vannet før du forsiktig putter eggene ned i kjelen ved hjelp av en skje.
3. Skyll egget under kaldt vann
Når egget er ferdigkokt (6-8 minutter for bløtkokt, og 8-10 minutter for hardkokt) er det viktig at du kjøler det godt ned under rennende kaldt vann, gjerne så lenge som ett minutt. Dette gjør at skallet slipper egget lettere og det gjør også egget kaldere og dermed enklere å håndtere.