Grønn gledesspreder
Dette er bokstavelig talt en agurksak.
Agurk er en av de mest spiste grønnsakene i Norge, og med den deilige konsistensen og milde smaken er ikke det så rart.
Den lange, grønne slangeagurken er den mest brukte her til lands og den egner seg like godt på brødskiven, som i en deilig salat eller som tilbehør til fisk. Konsistensen til agurk gjør også at den kan presenteres i både skiver, biter, strimler og bånd. Her er det egentlig kun fantasien som setter grenser.
Her hjemme er den klassiske agurksalaten et kjent og kjært tilbehør til fisk. Et tips er å bruke en ostehøvel til å skive opp agurken sånn at du får jevne, tynne skiver. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
En annen favoritt med agurk er grekernes tzatziki, en dressing som passer like godt til gresk salat som til norsk grillmat. Føler du deg litt eventyrlysten kan du prøve agurken i den kalde, spanske suppen gazpacho.