Riskremkake

Riskremkake
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels
Riskrem kan brukes til så mangt! Prøv denne deiligekaken med vanilje og klementiner på pepperkakebunn.

Ingredienser

  • 250 g pepperkaker
  • 100 g smør
  • 2 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 400 g risgrøt
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss vaniljesukker
  • 5 klementiner
  • noen hele pepperkaker

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Miks sammen smør og pepperkaker i en blender eller stavmikser. Trykk blandingen ut i en springform. Stek bunnen i ca. 10 minutter. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Kok opp 1 dl fløte og trekk kjelen av platen. Ha gelatinen i fløten og rør godt til det oppløses. Avkjøl blandingen. Pisk så sammen 2 dl fløte, sukker, vaniljesukker og frøene fra en vaniljestang – det skal bli tykt. Ha fløten med gelatin i kremen og bland godt. Tilsett den ferdigkokte risgrøten og bland alt sammen. Hell røren over pepperkakebunnen og sett riskremkaken i kjøleskapet i minst 4 timer. Server med klementiner i båter og hele pepperkaker. Sukrede, friske tyttebær som topping gjør kaken ekstra vakker.